Info

Info

Käytössämme on Varauskalenteri Ratsukko, jonka kautta saat varattua ratsastustunnit helposti ja nopeasti. Varataksesi paikan tunnille, jossa on tilaa, tulee sinun kirjautua Ratsukkoon.

Ohjeet Ratsukon käyttöön löydät alta.

Käyttäjätunnuksen luominen Ratsukkoon - pääkäyttäjätunnus

Jos et ole saanut talliltasi ensikirjautumistunnusta, toimi näin:

1. Sivulla Kirjaudu sisään valitse alasvetovalikosta Luo uusi tunnus

2. Täytä kaikki kirjautumislomakkeen pakolliset kentät:

 • Nimi* kenttään tulee ratsastajan nimi muodossa etunimi sukunimi. Jos teet tunnusta lapsellesi, laitathan siis ratsastavan lapsen nimen Nimi-kenttään. Näin jatkossa tunteja varatessasi tallilla tiedetään, kuka on tulossa ratsastamaan.
 • Paino ja pituustiedot kysytään sen vuoksi, että tallilla osataan valita ratsastajan koon perusteella sopiva ratsu.
 • Sähköpostikenttään täytettävään osoittteeseen lähtevät kaikki varaus- ja peruutusvahvistukset sekä tallin kautta mahdolliset tuntimuutostiedot niille tunneille, joille olet varannut paikan. Käytäthän tässä kentässä sellaista osoitetta, josta sinut tavoittaa tunteihin liittyen.


4. Kun olet luonut ylläolevien kohtien mukaan pääkayttäjätunuksen Ratsukkoon, voit sisäänkirjautumisen jälkeen luoda alitunnuksia muille ratsastajille, joiden tuntivarauksia haluat hallita saman tunnuksen kautta (esimerkiksi saman perheen eri ratsastajat). HUOM! Jos luot alitunnuksen, älä luo enää uutta omaa tunnusta samalle henkilölle.

Tunnin varaaminen Ratsukon kautta

Kun kirjaudut luomallasi tunnuksella Ratsukkoon, pääset tuntikalenteriin ja varaamaan tunteja sivun yläreunan Kalenteri-sivun kautta.

 • Jos sinulla on vakioviikkotunti, jolla ratsastat, mene kyseisen tunnin kohdalle ja paina Varaa. Voit varata esimerkiksi 10, 20 tai enemmän tunteja tälle samalle viikkotunnille kirjoittamalla esimerkiksi 10 kenttään, jossa näkyy oletuksena 1. Jos kirjoitat kenttään 10, teet varauksen kymmenelle peräkkäiselle viikkotunnille. Jos kirjoitat 20, teet varauksen 20 peräkkäiselle viikkotunnille.
 • Lisätieto-kenttään voit kirjoittaa lisätiedon, joka näkyy tallille kaikille varaamillesi tunneille. Huomioithan, että varatessasi 10 peräkkäistä viikkotuntia, näkyy kirjoittamasi lisätieto jokaiselle viikkotunnille.
 • Ennen varauksen vahvistamista, valitse ratsastuskortti, jolta varaukset veloitetaan. Sinulle on tehty tallin puolesta ratsastuskortti ja talli laskuttaa normaaliin tapaan, kuten aiemminkin, ratsastustuntisi.
 • Ratsastuskortilta vähenee automaattisesti tunti, kun olet sen ratsastanut. Näin pysyt ajan tasalla ratsastetuista ja jäljellä olevista laskutetuista tunneistasi.
 • Jos olet varaamassa normaalihintaista kalliimpaa tuntia, kuten yksityistuntia, valmennusta tai kurssia, et voi tehdä varausta ratsastuskortilla, joka oikeuttaa varaamaan vain normaalihintaisia tunteja, jollei sinulle ole erikseen luotu esimerkiksi yksityistuntikorttia. Valitse tällöin Maksu tallilla. Voit maksaa tunnin tallille tullessasi joko käteisellä tai muulla tallin hyväksymällä tavalla, esimerkiksi liikuntaseteleillä.
 • Kun varaat muita kuin omia vakioviikkotuntejasi, varaathan omalle tasollesi sopivia tunteja. Jos olet epävarma, onko haluamasi tunti sinulle sopiva, ole yhteydessä ennen varaamista tallille soittamalla numeroon 045 8582 662.

Varauskalenterissa voit rajata tuntihakua tunnin aiheen, tunnin tason ja kuukauden perusteella. Vapaat paikat tunneille näet tunnin tiedoista: esimerkiksi, 3/4 tarkoittaa että tunnille on vielä 1 paikka vapaana.
Voit varata tunnin Ratsukon kautta vielä viisi tuntia (5 h) ennen tunnin alkua. Jos tunnin alkuun on vähemmän aikaa kuin 5h, tulee varaus tehdä soittamalla tallille.

Tunnin peruminen

 • Ratsukon kautta varatut tunnit tulee myös perua sen kautta. Peruutukset tulee tehdä viimeistään 24h (1 vrk) ennen tunnin alkua.
 • Myöhemmin tehtävät peruutukset tulee tehdä aina suoraan tallille soittamalla.
 • Kun tunti on peruutettu peruutusehtoja noudattaen, voit käyttää tuntisi vielä korvaavaan tuntiin.
 • Noudatathan peruutuskäytäntöä, sillä tuntien ajoissa peruuttamisesta hyödyt itsekin – vapautuneet paikat voidaan ohjata esim. korvaustuntilaisten käyttöön.